Veelgestelde vragen

Product

 • Wat is LearningSpaces precies?

  LearningSpaces is een platform gericht op het zo eenvoudig mogelijk delen van kennis voor teams. De juiste instellingen van de netwerkprinter? De nieuwste verkoopstrategieën? Wij geloven dat kennis het belangrijkste element is binnen elk team. Daarom willen we het delen van kennis en ervaring snel, makkelijk en toegankelijk maken.

 • Wat is er dan zo makkelijk aan LearningSpaces?

  Met LearningSpaces is het delen van kennis supersimpel. We beloven je dat je binnen een paar minuten op gang bent. Nodig gewoon je hele team uit, en begin met het maken van Spaces. Met onze split-screen editor schrijf je Markdown aan de linker kant. En rechts zie je een live preview hoe je leermateriaal eruit komt te zien. Voeg eenvoudig plaatjes, videos en bestanden toe. Sleep bestanden of afbeeldingen in de content of plak een link naar bestaand materiaal. Begin met een concept en publiceer je content wanneer het af is.

 • Hoe voeg ik video's en afbeeldingen toe aan mijn Spaces?

  Het insluiten of toevoegen van video, afbeeldingen of audio is eenvoudig. Sleep bestanden in de editor, dan doen wij de rest. Of je plakt gewoon een link naar een afbeelding of video in de editor.

 • Hoe voeg ik bestanden van Dropbox of Google Drive toe?

  Heel simpel. Door de link naar zo'n bestand in de editor te plakken. Let op: als je het bestand op Dropbox of Drive niet met je team deelt, is het ook binnen LearningSpaces niet zichtbaar voor je team. Lees hier meer over het linken naar bestanden in je Dropbox. En hier vind je meer over het linken naar bestanden op Google Drive.

 • Hoe vindt iedereen de juiste content?

  Gebruik Paden om je Spaces per onderwerp te bundelen. Je kunt zelfs bepalen welke Paden op de voorpagina uitgelicht worden. En je kunt natuurlijk gebruik maken van de zoekfunctie. Als Spaces niet meer relevant zijn, kun je deze archiveren of verwijderen. En de meldingen en e-mails houden je op de hoogte van wat er gebeurd is.

 • Werkt LearningSpaces ook op mijn telefoon of tablet?

  LearningSpaces is ontworpen om feilloos op elk device te werken. En daarmee bedoelen we desktop, laptop, tablet en telefoon. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding.

 • Wie kan er bij mijn content?

  Met je team heb je in LearningSpaces een besloten leeromgeving. Alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers hebben toegang tot die omgeving. En jij bepaalt wie zich kan registreren.

  Als je dat wilt, kan iedereen zich registreren voor jouw omgeving.

  Maar je kunt je omgeving ook afschermen op basis van e-mail adressen. Zo kunnen bijvoorbeeld alleen mensen met een e-mail adres dat eindigt op @mijnbedrijf.nl zich registreren.

  Je kunt je omgeving ook zo instellen dat mensen zich pas kunnen registreren wanneer jij ze vanuit LearningSpaces hebt uitgenodigd.

  Met andere woorden, jij hebt altijd de volledige controle over wie de content kan zien.

 • Maar wat als ik content wil delen met mensen buiten mijn leeromgeving?

  De eigenaar van een Space kan er voor kiezen om een unieke link te genereren, waarmee die Space zonder in te loggen toegankelijk is. Dit principe ken je waarschijnlijk van Dropbox of Google Drive. Mensen met toegang tot deze gedeelde Spaces kunnen alleen lezen, dus geen commentaar geven of opdrachten inleveren.

 • Kan ik samenwerken met mijn team?

  Jazeker! Van elkaar en met elkaar leren is het basisprincipe van LearningSpaces. Nodig anderen uit om als auteur hoofdstukken toe te voegen aan jouw Spaces. Test daarna de kennis van je collega's over jouw Spaces door een Quiz of Opdracht toe te voegen. Geef commentaar op Spaces van je collega's om ze beter te maken of volg ze, zodat je per mail op de hoogte wordt gesteld van nieuwe hoofdstukken. En alles wat je doet, wordt beloond met Reputatie, zodat iedereen weet wie de meeste expertise en ervaring heeft. Het doel is kennis delen door iedereen, voor iedereen. Want hoe meer je samendoet, hoe beter jij en je team worden.

 • Met welke andere software kan LearningSpaces integreren?

  Om data uit LearningSpaces in andere software te gebruiken, hebben we de xAPI of Tin Can API geïmplementeerd. Hiermee is het mogelijk om alle resultaten uit LearningSpaces in je HRD software, LMS, of Business Intelligence oplossing weer te geven. Wil je LearningSpaces integreren met je huidige Learning Management System, HRD Software of BI oplossing? Neem contact met ons op. We kunnen altijd naar een oplossing voor je zoeken.

Beginnen met LearningSpaces

 • Is LearningSpaces geschikt voor mijn team?

  LearningSpaces is geschikt voor iedereen ;) We werken zelf in een klein team en houden van start-ups. Maar we werken ook veel samen met grotere organisaties, zoals ziekenhuizen en hogescholen. LearningSpaces kan je helpen, of je nu nieuwe medewerkers sneller en beter wilt inwerken, of een volledige corporate academy begint. Maar probeer het vooral zelf! Je kunt LearningSpaces 14 dagen gratis proberen. Klik hier om meer te lezen over de kosten.

 • Moet ik iets installeren?

  Nee, LearningSpaces werkt in alle moderne browsers.

 • Hoe maak ik een nieuw team aan?

  Je kunt hier een nieuw team aanmaken. We helpen je in een aantal stappen je team in te stellen en andere gebruikers uit te nodigen. Geen zorgen, je kunt de instellingen van je team later altijd nog aanpassen.

 • Hoe word ik lid van een bestaand team?

  Om lid te worden van een bestaand team moet je worden uitgenodigd. Of je gaat naar teamdomein.learningspaces.nl/register om je te registreren. Maar dan moet je dus wel het domein van het team weten.

 • Waar kan ik inloggen?

  Inloggen kan hier. Je moet hiervoor wel het domein van je team kennen, dat ziet er zo uit: teamdomein.learningspaces.nl. Deze gegevens staan ook in de welkom e-mail die je hebt ontvangen. In sommige gevallen is het nodig om je e-mailadres te bevestigen. Hiervoor ontvang je dan een speciale e-mail.

 • Waar kan ik de instellingen van mijn team aanpassen?

  Als eigenaar van een team kun je de voorkeuren en instellingen van je team wijzigen door in het linkermenu op Settings te klikken, en vervolgens Team te selecteren.

Security & Privacy

 • Hoe zit het met privacy & security?

  Allereerst: wij delen je gegevens met niemand. En jij hebt als eigenaar van een team de controle over wie toegang heeft tot je leeromgeving. Als je wilt, kun je bijvoorbeeld alleen mensen met bepaalde e-mailadressen (die bijvoorbeeld eindigen op @jouwteam.nl) toelaten. Of zelfs alleen mensen toelaten die expliciet door jou zijn uitgenodigd.

  Security nemen we serieus, onze eerste leaddeveloper is zelfs voor een security start-up gaan werken ;) We houden ons aan de laatste protocollen en updaten de software voortdurend waar nodig. Daarnaast werken we regelmatig samen met experts op het gebied van security.

 • Van wie is de data?

  Alles wat je in LearningSpaces maakt blijft altijd jouw eigendom. Mocht je toch besluiten te stoppen met LearningSpaces, kunnen we al je data op verzoek verwijderen. Of exporteren en naar je opsturen natuurlijk.

 • Kan ik mensen toevoegen of verwijderen?

  Als eigenaar van een team bepaal jij wie toegang heeft tot je omgeving. Als je wilt, kun je bijvoorbeeld alleen mensen met bepaalde e-mailadressen (die bijvoorbeeld eindigen op @jouwteam.nl) toelaten. Of zelfs alleen mensen toelaten die expliciet door jou zijn uitgenodigd. Natuurlijk kun je ook mensen die zich al hebben geregistreerd de toegang ontzeggen.

Prijzen

 • Wat voor abonnement moet ik kiezen?

  Om te beginnen bieden we je een gratis proefperiode van 14 dagen aan. Zonder beperkingen, zodat je de tijd hebt om met LearningSpaces te beginnen. Voor kleine en grotere teams is er het Value abonnement. En voor nog grotere teams (bijvoorbeeld een grote organisatie, een corporate academy, of een grote community) hebben we het Enterprise abonnement.

  Kijk anders even naar het overzicht van alle abonnementen.

 • Wat zijn de betaalmethoden?

  We accepteren betalingen met de meeste credit cards (Visa, MasterCard and American Express). Als het om grote teams gaat accepteren we ook betalingen per factuur. Neem dan contact met ons op zodat we dit kunnen regelen.

 • Hoe wordt het aantal actieve gebruikers bepaald?

  Je betaalt voor alle gebruikers die geregistreerd zijn bij jouw LearningSpace. Als eigenaar van een team kun je bepalen wie toegang heeft tot jouw LearningSpace. Maakt iemand geen gebruik meer van LearningSpaces? Dan maak je hem inactief, en hoef je ook niet meer voor die persoon te betalen.

Hulp & Ondersteuning

 • Ik heb een andere vraag, waar kan ik deze stellen?

  Heb je een vraag die niet in deze FAQ wordt beantwoord? Klik dan op het chat icoontje rechtsonder om je vraag direct aan het LearningSpaces team te stellen. We reageren zo snel mogelijk (en vaak is dat binnen een minuut).

 • Wat te doen bij een foutmelding dat JavaScript is uitgeschakeld?

  LearningSpaces heeft als vereiste dat JavaScript in ingeschakeld in je webbrowser. Als je deze melding krijgt is JavaScript waarschijnlijk uitgeschakeld. Om JavaScript in te schakelen kun je de deze instructies volgen. Nadat JavaScript is ingeschakeld is het nodig om de pagina te herladen. Als dit het probleem niet oplost neem dan contact op met je systeembeheerder.

  JavaScript is op dit moment in je webbrowser.

 • Wat te doen bij de foutmelding dat de browser niet wordt ondersteund?

  Deze melding betekend dat je webbrowser verouderd is en niet wordt ondersteund door LearningSpaces. We raden aan om je browser te updaten of een andere browser te proberen. We ondersteunen de nieuwste versies van alle meest gebruikte browsers, bijvoorbeeld Chrome, Firefox, Safari, Opera, Internet Explorer (9+). Als dit het probleem niet oplost neem dan contact op met je systeembeheerder.